Dječje autosjedalice

Niže je popis nekih najčešćih pogrešaka koje tehničari vide kada pregledavaju autosjedalice i kako se one mogu izbjeći.

Vodite računa o sljedećim stavkama:

Greške pri odabiru autosjedalice:

Izaberite autosjedalicu u kojoj je vaše djete zaštićeno i u kojoj se osjeća udobrno. Nemojte kupovati najjeftinije ako to nije nakvalitetnije rješenje. To ne znači da povoljne i jeftine autosjedalice ne mogu biti kvalitetne, ali dobro proučite uputstva i sigurnosne karakteristike.


Pogreške u postavljenom smjeru:

Roditelji često autosjedalicu usmjere u pogrešnom smjeru prilikom postavljanja. Pročitajte upute i konzultirajte se sa stručnim osobljem kako bi položaj autosjedalice prilagodili dobi i težini vašeg djeteta.


Pogreške prilikom posjedanja djeteta:

Dešava se da se djete ne postavi ispravno u autosjedalicu.

Mnoga se djeca voze s labavim pojasevima koji nisu u ispravnom položaju u odnosu na djetetova ramena. Za sjedala okrenuta unatrag, pojas bi trebao biti na ili ispod djetetovih ramena, a na ili iznad za sjedala okrenuta prema naprijed. Plastična kopča za prsa koja se isporučuje na svim sjedalicama s pojasevima mora ići preko prsa od pazuha do pazuha kako bi se osiguralo da su trake pravilno postavljene na djetetova ramena.

Isprobajte traku na djetetovim ramenima kako biste bili sigurni da dobro prianja. Ako možete stisnuti dio trake, previše je labav. Pravilno vezivanje pomaže spriječiti pomicanje, što zauzvrat pomaže u zaštiti djeteta od ozljeda. Ne oblačite glomazne jakne ispod pojasa.


Greške pri instalaciji:

Dešava se se se autosjedalica ne postavi ispravno. To je jako opasno. Proučite upute, provjerite više puta i konzultirajte se sa prijateljima ili stručnim osobama koji imaju iskustva u postavljanju autosjedalice. Važno je da je pravilno postavljena i pričvršćena.

Odgovori